Scanoptimalisatie

U kunt het scannen van bestanden optimaliseren: kort de duur van scans in en laat Kaspersky Endpoint Security sneller werken. Hiertoe scant u gewoon de nieuwe bestanden en de bestanden die sinds de vorige scan zijn gewijzigd. Deze modus is zowel op enkelvoudige als op samengestelde bestanden van toepassing. U kunt ook een limiet voor het scannen van een enkel bestand instellen. Wanneer het opgegeven tijdsinterval is verstreken, sluit Kaspersky Endpoint Security het bestand uit van de huidige scan (behalve archieven en objecten met meerdere bestanden).

Een vaak gebruikte techniek voor het verbergen van virussen en andere malware is de insluiting ervan in samengestelde bestanden zoals archieven of databases. Om virussen en andere malware te vinden die op deze manier zijn verborgen, moet het samengestelde bestand worden uitgepakt waardoor het scannen wordt vertraagd. U kunt de soorten samengestelde bestanden die moeten worden gescand beperken om zo de scan sneller te voltooien.

U kunt ook de iChecker- en iSwift-technologieën inschakelen. The iChecker- en iSwift-technologieën optimaliseren de snelheid waarmee bestanden worden gescand door de bestanden die sinds de laatste scan niet zijn gewijzigd uit te sluiten.

Scans optimaliseren via de Beheerconsole (MMC)

Scans optimaliseren via de Webconsole en Cloudconsole

Scans optimaliseren via de programma-interface